Fluebindevideoer

 

Her vil jeg legge ut fluebindevideoer spesielt med tanke på nybegynnere. Jeg vil også tro at de som har bundet en stund, vil kunne nyttiggjøre seg av en del ting her. I tillegg til bindevideoer, vil det etter hvert komme videoer som tar for seg spesielle bindeteknikker, dubbingmetoder, bruk av Wip Finish verktøy mm. 


Ei av de aller mest effektive fluene jeg bruker på den nygåtte sjørøyen, har alltid vært Double Legs i natur og sort. Spesielt den sorte utgaven med den Orange tagen, har gitt utrolige resultater. På en måte var det vi i den gamle Arktiske Fluefiskeforeningen i Tromsø som fremmet denne fra et mønster vi fant den gang. Vi utviklet ut fra dette mønstret den sorte og naturfargede utgaven som er blitt et ikon blant sjørøyefluene. Opp gjennom årene har jeg forenklet denne fluen en smule. Det bakre hacklet har jeg sløyfet, men til gjengjeld har jeg byttet ut Partridgefjæren med ei fjær fra Grizzly hønesaddel. Denne fjæren er litt kraftigere og gir enda mer liv rundt fluen. Istedet for en ren tag, binder jeg nå en hot Orange eller gul syntetdott som hale på flua. Dette gir den kontrasten som flua skal ha, men er også med på å gjøre materialene mer livfulle. Denne forenklede utgaven fisker akkurat like godt som den originale Double Legsen. Den er bare så mye enklere å binde!  


Clouser er ei flue som mange har lykkes med. Den er spesielt kjent som saltvannsflue i våre strøk, men med rette fargene kan den være rå på storørret i både vann og elv. 


Reke eller Krill er spesielt gangbar etter sjøørreten her nord. Når vi kommer i mars måned, trekker Krillen inn på grunt vann for å gyte. Da er det utrolig lurt å imitere denne minireken. Krillen kjenne du igjen på sitt hvittransparente utseende og med den tydelig Orange rognmagen. Noen typer Krill kan anta en helt rødlig farge.

I del 1, vil du få se hvordan jeg binder mine klassiske/standard Døgnfluenymfer. Her vil nybegynneren få uvurdelig innsikt i de momenter som er viktig, for å få ei god og riktig bundet nymfe. Også de som har bundet en stund, vil nok kunne få inspirasjoner i sin fluebinding. 


Baitfish eller småfisk som vi kaller den, er reelle byttedyr for sjøørreten. Spesielt etter at den er kommet ut fra elver og vann, er den på beiting etter reale munnfuller. Ut på senvåren siger dessuten både lodde, Sild og annen små blankfisk inn i fjordsystemene. Skal du virkelig jakte på de store sluggerne, er det meget fornuftig å ha noen såkalte Baitfish i flueboksen!


De litt større Baitfishene binder jeg med materialer som foreksempel "Super Hair". Her er en type Baitfish som jeg binder med nettopp denne type materiale. Det er et litt mer "stødig" og sterkere materiale å bruke. Her benytter du denne bindemåten med kun å forandre fargene på materialene etter hva du ønsker å imitere!



I del 2, binder jeg ei lakseflue som har vært meget "giftig". Inspirasjonen til denne, har vært laksefluen "Rotenon". Jeg har laget min egen "uslitelige" versjon, men som har vist seg å være ei meget effektiv flue når vannstanden har gått ned i elvene og når vanntemperaturen har steget. Prøv denne i høstelva og når lysforholdene er dårlig. Du vil ikke bli skuffet!