Fluer step by step

 

På dette området vil jeg jevnlig legge ut spennende fluer, hvor jeg viser trinn for trinn hvordan jeg binder dem. Her er det bare å følge med fremover. 

Hvit CDC-reke

18.08.2019

En av de aller mest brukte imitasjonene på våren etter sjøørreten i havet, er en eller annen Krillimitasjon, eller reke som mange vil kalle den. Ikke så rart egentlig, da Krillen trekker inn til land på våren for gyting. Den er da hovedføden for glupsk sjøørret som er kommet ut i sjøen for å beite seg opp. Rekefluene finnes...

Å ha et godt utvalg av tradisjonelle døgnfluenymfer i flueboksen, er vel ikke til å komme utenom. For min del binder jeg opp en rekke døgnfluenymfer på samme lest, men i forskjellige fargenyanser. De svømmende arter, binder jeg slanke og med et relativt slank bryst. Benene som jeg pirker eller børster ut, er ikke betydelig på denne modellen. Denne...

En av mine favorittstreamere gjennom tidene er denne Oliven og sorte Wolly Buggeren. Her snakker vi om skikkelig ørretmat. Jeg binder den gjerne på streamerkroker i størrelser som 4, 6 og 8, alt etter forhold. I mørket eller dårlige lysforhold, går jeg gjerne opp på de største typene. Denne fluen har gitt meg mang en spennende stund på...

Den klassiske Døgnfluenymfa, er ofte førstevalget på fortommen når du ikke helt har avdekket vakgivere eller hva som rører seg på stedet. Disse har jeg gjerne både ufortynget og fortynget, samt i en rekke fargekombinasjoner. Disse fisker jeg gjerne både dead drift og som stigere. Noen ganger svømmende også. Det tidlige maifisket etter innlandsrøyen...