En fiskers opplevelse på øvre Meforsen!

11.09.2019

I slutten av juli 2017, hadde jeg en mektig opplevelse på Øvre Meforsen i Ranaelva. Jeg la den gang ut en liten stemningsrapport på Facebook. Dette snappet Ranaelva.no opp og la denne ut i sin helhet på deres hjemmeside. Overskriften den gang var "En fiskers opplevelse på Øvre Meforsen". 

Øvre Meforsen i all sin prakt. Brekkanten er en beryktet plass for de råe laksetak!


Du inst inn i h...... for noen laksetak! På femte kastet var jeg fast i ei tråldør. Den var rett og slett for stor. Den firte ikke en cm, med resultat at den dro over brekket og rettet ut kroken. Neste stripe var nesten ferdig, da tungdraget kom. En meget voksen og illsint okse svarte i den andre enden. Når jeg trodde kampen var vunnet, viste det seg at den egentlig bare hadde varmet opp. 

                En alvorlig drakamp med skikkelig stor laks på Øvre Meforsen

Noen syke nerveutras senere, måtte jeg bite i det sure eplet å konstantere at den var lurere enn meg. Oppe i vannflaten ristet den fluen løs i et vassfokk. Bare så det er sagt, så hadde tommelen begynt å verke for alvor nå. Tullingen hadde selvsagt stukket neven ned mot snellen for å forhindre enda en fadese. For å si det slik, så gjør jeg det ikke mer!!!

           En del av Meforsbrekket. her med den trivelige gapahuken på veisiden

Tredje stripe jeg gikk, ikke bare litt smånervøs, var nok tommelen mer i tankene enn at flua skulle fiske rett. Selvsagt kom jeg for dypt og satte T-14 spissen fast i bunnen. Nå fikk jeg virkelig testet bruddstyrken på driten. Den som finner er herpa T-14 spiss med avrevet løkke, så er den min!

PS! Hvis det her er størrelsen på laksen i år, så vet jeg ikke om jeg tør å fiske!
Go natt

   Noen ganger lykkes det også på Øvre Meforsen. Her ei flott hoa tatt på en-hånds.