Pro Sportfisher tubesystem

18.08.2019

Pro Sportfisher med sine fluebindeprodukter er nok velkjent for de fleste. De leverer bla. et helt system for tubefluer. Her kan du kjøpe ordinære tubematerialer, men også litt mer spesielle system for å binde "kroppsløs" tubefluer. De alle fleste kjenner til "Bottletube", som egentlig er en vektet messing eller formet vekt, hvor du bare skal binde på ving ++. Pro Sportfisher, leverer et mer elegant system til dette, hvor du selv kan bestemme utforming på vekt, samt størrelse/tyngde. Dette er satt sammen med spesialtube, krokguide og evt. toppes med ønsket Cone. 

Jeg har nettopp mottatt ei bestilling med Micro Tube i fargene Sort, Rød og Orange. Micro Tubene er nok helst ment for de mindre tubefluene, men om du ønsker ei flue med en kort hardt vektet kropp og lang ving, skulle disse være meget velegnet. I tillegg kjøpte jeg kroppsvekter i fasongen Drop Weight i silver og størrelse small, 0,40 g. Disse vektene får du i andre fasonger og vekter, samt andre farger. Det var litt begrenset utvalg å få tak i, så jeg endte opp med disse. Til dette systemet kjøpte jeg også Hook Guide i størrelse medium/large og i fargene transparent og Orange. Alle størrelsene sitter like tight på tuben og er laget i myk silikon, men er tynn i ene enden og videre i andre enden som skal tres inn på tuben. Jeg kjøpte også Cone- head i XS i fargene sort, Orange og Gold. Jeg tenker her på litt tunge og små fluer. 

Førsteinntrykket av tubesystemet er godt. Alt passer som hånd i hanske og er nøyaktig laget. Fluene ser ganske så velgjort ut og det er lett å få fin proporsjon på flua. Drop-Weighten gjør at du får fin reis på vingen. Ellers passer tubene fint inn på de fleste tradisjonelle tubefluenålene. 

Foreløpig har jeg kun bundet tradisjonelle tubefluer med dette systemet. Jeg ser at fluer som for eksempel Francis kan bli rå på dette systemet. Her vil Drop weighten bidra til at følehornene på fluen spriker riktig og at disse holder seg i denne posisjonen. Mht fiskbarheten, ser det ut til at de svømmer riktig så fint i straumen, men også at de blir reelt fortynget.